top of page
Phoenix-02.jpg
IMG_7600_edited.jpg
Medic Fot - Vertical med undertekst.png

Fotterapeuter

Anne Heincken og Mia Lund

Hos Medic Fot avd. Sandefjord jobber fotterapeut Anne Heincken og Mia Lund. De er uteksaminert ved Fotterapilinjen på Kompetansebyggeren i Tønsberg. Fotterapeuten behandler og forebygger lidelser knyttet til hud, negler, skjelett og muskler i foten. En av de viktigste oppgaver er å finne den underliggende årsaken til fotproblemene. Vi hjelper med biomekanikk, skoveiledning, fotbehandling og punktbehandlinger. Vi er helsepersonell, fører journal og forholder oss til helsepersonelloven. 

FOTTERAPI

_hlm0634.jpg

1'st konsultasjon FOTTERAPI

Fullstendig analyse, test og behandling av din fot. Ingen fot er lik, så behandlingen  tilpasses deg, din helse og dine behov.

Som fotterapeut er vi utdannet til å se etter årsaken og sammen med deg komme til en løsning som hjelper på lang sikt. Timen inkluderer journalføring og er et helsetilbud for alle aldre.

Kr

1250,-

_hlm0599.jpg

Punktbehandling
 

Fotterapeuten kan beskjære/behandle hud og neglelidelser. Torner, vorter eller hælsprekker mm. Spangebehandling for inn- eller nedgrodd negl, negleoppretting eller behovet for forskjellige avlastninger. Selve spangen eller avlastningen har en kostnad utenom tiden for behandlingen.

Fra Kr

440,-

Phoenix-06.jpg

FOTTERAPI
 

Full fotbehandling. Denne behandlingen anbefales for alle aldre. Overblikk over fot og behov ihht. journal. Fotbad, nødvendig beskjæring, slip av fotblad samt neglestell. Avsluttes med tilpasset krem/salve/ og fotmassasje. 
Forutsetter en gjenomført 1'st konsultasjon.

Kr

950,-

Bare føtter

SVETTE-BEHANDLING

Har du ofte svette føtter?

Er du en av de som sliter med lukt, fukt og hudproblemer pga svette? Noen har dette som en tilstand, andre trenger hjelp på grunn av trening/høy aktivitet.

Ved hjelp av mnd. behandling hos fotterapeut kan du få en mye mer normal hverdag. Kom innom for en konsultasjon. 

Kr

750,-

_hlm0589_edited.jpg

Neglkorrigering
 

Ved tilfeller som neglesopp, psoriasis, medisinbruk, slag misdannelse eller skade på negl, kan vi benytte neglekorrigering. Korrigeringen beskytter neglsengen og manipulerer resten av neglen til å vokse mer riktig. Dette er til stor hjelp ved traume, feil vekst, følelse av skam eller ubehag.

Fra Kr

1050,-

SO070_8.jpg

Tillegg
SPANGE

En inngrodd, nedgrodd eller innrullet negl kan få stor hjelp av en spange. En plastbit som limes på neglen og tvinger neglen opp i en mer rett bue. Dette gir avlastning i neglvollen og hindrer ubehag når neglen vokser ut.

(Foto:Biovital.no)

Kr pr stk

400,-

TILLEGG LAKK

IMG_7690_edited.jpg

Tillegg
NEGLELAKK

15 min ekstra

Etter neglestell, neglolje og en deilig krem på fot, renses neglene før det legges neglelakk etterfulgt av ønsket topp coat.

Beregn ventetid for tørking, eller ta med egnet fottøy.

Kr

175,-

IMG_5588_edited.jpg

Tillegg
GELLAKK

25 min ekstra

Grundig neglestell og rens med e-file, 1 farge gellakk herdet under lys, ekstra for design. Om ønskelig voksing av tær, avsluttes med en berikende negleolje og deilig krem på fot.

Kr

375,-

 En fotterapeuts hjelpemidler

Filt Avlastning

Fotterapeuten kan beskjære/behandle hud og neglelidelser. Hard hud / callus, torner, vorter eller hælsprekker mm. Noen ganger krever det en avlastning under foten i filt, det kan også kreve ekstra teip eller bandasje. Filten fungerer som en pute rundt beskjæringen slik at man ikke tråkker direkte på det utsatte området. 

På den måten gir man det mulighet for å gro.

Silikon Avlastning

Feilstillinger som hammertær, hallux valgus eller quintus varus kan være spesielt ubehagelig.

Fotterapeuten lager en spesialtilpasset ortose i silikon for hånd. Avlastningen betales pr gram, varer opp til et år.  Spesiallaget silikonavlastning brukes for å rette stillingen på tær, endre ganglag. 

For pasienten vil dette kunne hindre sår, torner, ubehag og smerte.

Teip

Teip og støtte er til stor hjelp for mange skader og feilstillinger. Slik som overtråkk, fettvevssvinn eller hallux valgus. En fotterapeut er utdannet innen biomekanikk og kan hjelpe med støtte/avlastning i form av teip og bandasje. Dette kan minske omfanget av skader betraktelig. Ved feilstillinger eller utsatte områder på foten kan det også være godt å få på teip, bandasje eller også noen ganger tuber i form av foam.

bottom of page