top of page
medicfot-logo1.png

Mia Lund

Fotterapeut

Mia er fotterapeut og gründer. Hun ble i 2022 utdannet og autorisert som fotterapeut, og med det har hun kompetanse om hud og neglesykdom i fot, samt sko, muskler, sener, ledd og fotlidelser knyttet til dette. Under utdannelsen startet hun en nettbutikk for å kunne tilby produkter vi selv har god erfaring med og kan anbefale videre.

Vi hjelper med biomekanikk, skoveiledning, fotbehandling og punktbehandlinger.

Vi er helsepersonell, fører journal og forholder oss til helsepersonellloven.

FOTTERAPI

_hlm0634.jpg

1'st konsultasjon FOTTERAPI

80 min 

Fullstendig analyse, test og behandling av din fot. Ingen fot er lik, så behandlingen  tilpasses deg, din helse og dine behov.

Som fotterapeut er vi utdannet til å se etter årsaken og sammen med deg komme til en løsning som hjelper på lang sikt. Timen inkluderer journalføring og er et helsetilbud for alle aldre.

Kr

1250,-

IMG_7831.jpg

Fast avtale
FOTTERAPI

60 min 

Spør din fotterapeut om du kvalifiserer for dette avtalekortet. Anbefales for alle aldre som trenger en fast oppfølging. Vi passer på dine behov ihht. journal. Inkluderer fotbad, nødvendig beskjæring, slip av fotblad samt neglestell. Avsluttes med tilpasset krem/salve/  og fotmassasje. Forutsetter en 1'st konsultasjon.

5 gnr / 10 gnr

4000,- / 8000,-

_hlm0599.jpg

Punktbehandling
 

30 min 

Fotterapeuten kan beskjære/behandle hud og neglelidelser. Torner, vorter eller hælsprekker mm. Spangebehandling for inn- eller nedgrodd negl, negleoppretting eller behovet for forskjellige avlastninger. Selve spangen eller avlastningen har en kostnad utenom tiden for behandlingen.

Kr

650,-

Phoenix-05.jpg

FOTTERAPI
 

60 min 

Full fotbehandling. Denne behandlingen anbefales for alle aldre. Overblikk over fot og behov ihht. journal. Fotbad, nødvendig beskjæring, slip av fotblad samt neglestell. Avsluttes med tilpasset krem/salve/ og fotmassasje. 
Forutsetter en gjenomført 1'st konsultasjon.

Kr

950,-

_hlm0589_edited.jpg

Neglkorrigering
 

60 min

Ved tilfeller som neglesopp, psoriasis, medisinbruk, misdannelse, slag, eller skade på negl kan vi fjerne hele eller deler av neglen for så å danne en ny negl med akryl eller gelprodukt. Korrigeringen beskytter neglsengen og mani-pulerer resten av neglen til å vokse mer riktig.

Dette er til stor hjelp for de som dessverre føler skam eller skjemmes over neglene sine.

Kr

1050,-

Bare føtter

SVETTE-BEHANDLING

40min

Har du ofte svette føtter?

Er du en av de som sliter med lukt, fukt og hudproblemer pga svette? Noen har dette som en tilstand, andre trenger hjelp på grunn av trening/høy aktivitet.

Ved hjelp av mnd. behandling hos fotterapeut kan du få en mye mer normal hverdag. Kom innom for en konsultasjon. 

Kr

750,-

IMG_7600_edited_edited.jpg

FOTTERAPI
 

40 min 

Full, men enklere fotbehandling.  Overblikk over fot og behov ihht. journal. Fotbad, nødvendig beskjæring, slip av fotblad, samt neglestell. Avsluttes med tilpasset krem. 
Forutsetter en gjennomført 1'st konsultasjon.

Kr

750,-

IMG_5588_edited.jpg

Neglkorrigering
m/farge

80 min 

Ved tilfeller som neglesopp, psoriasis, medisinbruk, misdannelse, slag, eller skade på negl kan vi fjerne hele eller deler av neglen for så å danne en ny negl med akryl eller gelprodukt. Korrigeringen beskytter neglsengen og mani-pulerer resten av neglen til å vokse mer riktig.

For å jevne ut utrykket og gi en komplett følelse av like negler kan man velge farge.

Kr

1250,-

SO070_8.jpg

Tillegg
SPANGE

I tillegg til behandling

En inngrodd, nedgrodd eller innrullet negl kan få stor hjelp av en spange. En plastbit som limes på neglen og tvinger neglen opp i en mer rett bue. Dette gir avlastning i neglvollen og hindrer ubehag når neglen vokser ut.

(Foto:Biovital.no)

Kr pr stk

400,-

 En fotterapeuts hjelpemidler

Filt Avlastning

Fotterapeuten kan beskjære/behandle hud og neglelidelser. Hard hud / callus, torner, vorter eller hælsprekker mm. Noen ganger krever det en avlastning under foten i filt, det kan også kreve ekstra teip eller bandasje. Filten fungerer som en pute rundt beskjæringen slik at man ikke tråkker direkte på det utsatte området. 

På den måten gir man det mulighet for å gro.

Silikon Avlastning

Feilstillinger som hammertær, hallux valgus eller quintus varus kan være spesielt ubehagelig.

Fotterapeuten lager en spesialtilpasset ortose i silikon for hånd. Avlastningen betales pr gram, varer opp til et år.  Spesiallaget silikonavlastning brukes for å rette stillingen på tær, endre ganglag. 

For pasienten vil dette kunne hindre sår, torner, ubehag og smerte.

Teip

Teip og støtte er til stor hjelp for mange skader og feilstillinger. Slik som overtråkk, fettvevssvinn eller hallux valgus. En fotterapeut er utdannet innen biomekanikk og kan hjelpe med støtte/avlastning i form av teip og bandasje. Dette kan minske omfanget av skader betraktelig. Ved feilstillinger eller utsatte områder på foten kan det også være godt å få på teip, bandasje eller også noen ganger tuber i form av foam.

bottom of page